27 de desembre del 2012

Divisions disney


Divisions i cinema. Realitza les divisions i obtindràs informació sobre pel.lícules disney molt famoses. Descarrega't el document clicant sobre la flexeta que surt a la part superior dreta del document.


24 de desembre del 2012

Little Snowflake


Una cançó tendra per a un dia molt especial...



Bon Nadal!

23 de desembre del 2012

Felicitació nadalenca


Donat que hem estudiat les fraccions, se'ns va ocórrer fer una felicitació nadalenca entre tots i que cada un es quedàs llavors amb una fracció o porció de la mateixa. Dins de la porció, una petita sorpresa per sorprendre al destinatari.


Si som 24 alumnes de 5è B i cada pastís està format per 11 porcions, quants pastissos complets tenim? Hi ha un pastís que no estarà complet, quina seria l'expressió d'aquest pastís incomplet en forma de fracció? (la solució la donarem a classe el primer dia en tornar de vacances).

Si vols fer felicitacions en forma de porció de pastís, aquí teniu l'arxiu que necessitau. Per a descarregar-ho, clica sobre la fletxeta (dalt del document), s'obrirà l'arxiu en una pàgina nova. Selecciona Arxiu, llavors Descarrega. Una vegada descarregat al vostre ordinador, ja el podeu imprimir.


Més idees per fer pastissos en forma de porcions. Si clicau sobre les fotos, anireu a la pàgina original. Hi ha vertaderes meravelles!




15 de desembre del 2012

Falda tutú


Les nines de 5è B ja tenen llestes les seves faldetes de Pink Ladies per a la disfressa! Béeee, en queden dues per fer, però les tendrem acabades abans de les vacances. 

Si voleu fer-vos una faldeta tutú per a les festes de Nadal, en aquest vídeo ho explica molt bé.  És millor posar un elàstic a la cintura perquè la faldeta no patini. Si voleu posar el llaç ho podeu fer una vegada acabada la falda, enganxant-ho entre les tires de tul.



Idees per a fer faldes de tul amb motius nadalencs, clicant a aquest enllaç.

El tul el podeu comprar a Teixits Es Tren, a 2,60 € el metre. Necessitau de 2,5 a 3 m per falda. N'hi ha de tots els colors! Heu de tallar el tul enrotllat-lo per l'amplada que té la tela, o sigui, l' 1,5 m. Tallareu tires de 10cm (us sortiran 15 tires per m) i tendran una llargària de 50 cm (una vegada doblegada la tira).


11 de desembre del 2012

SITES Cinema Musical



Aquest és el Sites (Web) que hem realitzat sobre Cinema Musical. Clica sobre la imatge per accedir-hi.



I aquí unes imatges i un vídeo per comprovar què bé hem treballat en EQUIP!

 
             LOGOS DELS EQUIPS
   



4 de desembre del 2012

Symbaloo Fraccions


Aquí teniu el Symbaloo Fraccions que us ha preparat na Sandra perquè pogueu practicar. Clicau damunt la imatge.


2 de desembre del 2012

Repasamos Diptongos e Hiatos


Clica sobre la imagen para realizar la tarea de repaso sobre Diptongos e Hiatos que quedó pendiente en clase de Castellano. Te ayudará a preparar el próximo examen!


1 de desembre del 2012

Capses de crispetes


Aquí teniu la plantilla per fer capses de crispetes. Clicau sobre la imatge i en obrir-se una altra pantalla, seleccionau Archiu, després Descarrega i, una vegada al vostre escriptori, el podeu imprimir a tamany complet.



I aquí la famosa cançó de les crispetes.


29 de novembre del 2012

27 de novembre del 2012

Casablanca, 1942


Casablanca, pel.lícula emblemàtica dels anys '40 protagonitzada per Humphrey Bogard  i Ingrid Bergman es va estrenar ara fa 70 anys. Si bé en un principi no va tenir un èxit espectacular, la seva fama ha anat creixent amb el temps fins a convertir-la en una de les pel.lícules nordamericanes més valorades.
De la pel.lícula destacarem la cançó As times go by interpretada en una de les escenes més recordades en la història del cinema.



I aquí teniu el fragment més conegut:

You must remember this
A kiss is just a kiss, 
a sigh is just a sigh.
The fundamental things apply.
As times go by

26 de novembre del 2012

Espais naturals protegits a les Illes Balears




Visita guiada a les Fonts Ufanes:



21 de novembre del 2012

Fracciones de fruta


Una manera molt visual d'aprendre les nocions bàsiques sobre les fraccions!


18 de novembre del 2012

Mediador de persones sordocegues


A classe d'Educació per a la Ciutadania hem parlat de les persones que tenen alguna discapacitat i hem reflexionat sobre quines actituds ajuden o dificulten la seva integració.

A Espanya un centenar de professionals ajuden a què les persones sordocegues puguin desenvolupar la seva vida amb normalitat. Es diuen Mediadors de persones sordocegues. Una de les mediadores és na Lorena. La seva feina consisteix a acompanyar a en Javier des de fa 4 anys. Junts han aconseguit que en Javier estudïi dues carreres universitàries i amb molt bons resultats. Aquesta és la seva història.



Les persones que tenen alguna discapacitat poden arribar a fer les mateixes coses que feim tots nosaltres si sóm capaços d'eliminar les barreres que dificulten la seva integració. Coneixes alguna persona amb una discapacitat? Trobes que pot fer les mateixes coses que fas tú? Quines són les barreres que sovint troben aquestes persones? Com podem eliminar-les?


14 de novembre del 2012

Coneixem a Ludwig Van Beethoven


Aquesta és la pàgina creada per Sandra i que ens ajudarà a apropar-nos a la vida de Ludwig Van Beethoven. 

Per accedir a la pàgina, clicau sobre la imatge.


9 de novembre del 2012

Les plantes


Les plantes són imprescinbles per a la vida a la Terra. Són els únics éssers vius capaços de crear el seu propi aliment. D'elles depenen els animals herbívors i  són també necessàries per als carnívors. A més,  produeixen l'oxigen  necessari per a la respiració de tots el éssers vius, subjecten el sòl amb les seves arrels i fan de llar per a molts animals. 

Les plantes formen part del nostre entorn i presenten diferents característiques. Als següents links trobaràs els vídeos que hem vist a classe. Els pots tornar a veure i repassar els continguts.

Vídeos explicatius (clica sobre l'enllaç)

I aquí teniu el resum que ha preparat na Sandra:

7 de novembre del 2012

Jukebox


Una jukebox, també coneguda com a Gramola, Rockola, Sinfonola, Traganiquel o Tragamonedes, era un dispositiu parcialment automatitzat que reproduia música. 

Normalment, funcionaven introduint una moneda i seleccionant la cançó que volies reproduir.

Clica sobre la imatge i podràs escoltar les millors cançons de Grease en una jukebox. Selecciona la cançó clicant sobre els botons. No et caldrà moneda.


I aquesta és una mostra de les Jukebox que hem dissenyat a classe:




5 de novembre del 2012

The Gokyo, techniques in Judo


Aquí  teniu un vídeo sobre tènciques de Judo



I aquí teniu les fotos de les nostres pràctiques


31 d’octubre del 2012

Thriller, 1982


En una nit com la d'avui, recordam al millor.



Thriller, de Michael Jackson, considerat el millor vídeo musical de la història.

30 d’octubre del 2012

Mamma Mia, ABBA 1975/2008


Quan sorgeixen grups musicals especials, aquests perduren en el temps. És el cas del grup suec de música pop ABBA. Entre els seus èxits destacam cançons com: Mamma Mia, Dancing Queen, Voulez-Vous, Chiquitita o Thank you for the music. El grup va estar en actiu entre 1972 i 1983. El 1974 guanyaren el Festival d'Eurovisió amb Waterloo. En els anys 90 els seus discs recopilatoris varen fer possible el seu retorn a les llistes d'èxits musicals. En el 2008, la pel.lícula Mamma Mia recobrà de nou les veus de Benny Andersson, Anni-Frid «Frida» Lyngstad, Björn Ulvaeus i Agnetha Fältskog.

La cançó Mamma Mia a la pel.lícula de 2008:



I aquí la versió original del grup ABBA:



Mamma mia, here I go again 
My my, how can I resist you? 
Mamma mia, does it show again? 
My my, just how much I've missed you 
Yes, I've been brokenhearted 
Blue since the day we parted 
Why, why did I ever let you go? 
Mamma mia, now I really know, 
My my, I could never let you go. 

22 d’octubre del 2012

Alberto Iglesias, millor compositor de l'any


Alberto Iglesias ha estat premiat com a millor compositor World Soundtrack Awards, els premis nordamericans que cada any premien les millor músiques de cinema.

Aquest compositor basc nascut el 1955 a Sant Sebastià  és autor de la majoria de les bandes sonores de les pel.lícules de Pedro Almodóvar i ha estat nominat a l'Óscar per les pel.lícules The Kite Runner i The Constant Gardener.

Gran part de la màgia de les pel.lícules es déu a les seves bandes sonores. Aquí teniu l'exemple amb la banda sonora de la pel.lícula The Constant Gardener o El jardinero fiel.



Aquesta és la pàgina d'Alberto Iglesias

13 d’octubre del 2012

Fame, 1980


Un grup de joves es presenten a la New York City High School for the Performing Arts amb la finalitat de seguir els estudis com a actors, cantants i ballarins. Hauran de superar els exigents cursos que els portaran a graduar-se com a professionals.

12 d’octubre del 2012

Palma romana




11 d’octubre del 2012

Espectacle Mala-bar


Tots els nins i les nines del Ceip Cas Capiscol hem gaudit de l'espectacle MALA-BAR 
Els personantges: un cambrer, una "celebrity" de circ, un turista francés i un músic, es troben casualment a un bar on és a punt de començar una actuació musical. La situació els durà a demostrar les seves habilitats escèniques acompanyats amb les melodies en directe de l'estrambòtic músic. Original, divertit, participatiu i amb números de circ de qualitat.

7 d’octubre del 2012

The Song For Rain, Zheng Yawen





The animation tells the story of a boy meeting a fox in the rain, holding a bag in a glomy city. The boy then helps the fox with his plight and discovers a new word.

Un vídeo preciós que narra la història d'un nin que es troba una guineu un dia de pluja. La guineu pretén agafar aigua en una bossa de plàstic. El nin l'ajuda i descobreix un altre món.

Tot i la senzillesa de les imatges, Yawen ha utilitzat un software complex que inclou Flash, TVP Animate, Photoshop i altres efectes. És el seu treball de graduació a la Universitat.

Aquesta és la pàgina de Zheng Yawen

5 d’octubre del 2012

D'on són els meus companys?


Aquí teniu el mapa de la classe de 5è B
On hem nascut cada un de nosaltres?


Mostra On vares néixer? en un mapa més gran

2 d’octubre del 2012

La mar


                                                                           PLATJA DE S'ARENAL, MALLORCA

La mar és velleta perquè va néixer fa molts d'anys.
La mar té molts de fills i nets: algues i coralls.
Quan s'enfada, la mar provoca tempestes i terratrèmols.
Millor tenir-la contenta,
que no haver d'arreglar catàstrofes.
(Helena, 10 anys)

La mar vella
és una meravella.
La mar té molts de fills i nets,
li encanta jugar amb ells.
La mar està enfadada,
catàstrofes farà.
Així és la mar.
(Raúl, 10 anys)

30 de setembre del 2012

El cine


Què és el cine? Nins i nines d'arreu del món ens expliquen què es el cine des de la seva perspectiva personal.


27 de setembre del 2012

Caic, Gerard Quintana



Lletra de la cançó, clica a aquest enllaç

22 de setembre del 2012

GREASE, 1978


Marcà tota una època del cinema musical...


Durant l'estiu del 1958, Sandy, una estudiant australiana de vacances als Estats Units, coneix Danny, el cap de la banda de joves dels "T-Birds". L'atzar fa que Sandy comenci a estudiar a l'institut Rydell, que és el mateix on estudia Danny. Allà es fa amiga d'un grup de noies, les "Pink Ladies". Danny i Sandy s'acaben trobant i decideixen reprendre la seva relació encara que tot els oposi a l'institut...