24 de gener del 2013

Acompanyament Família i Escola



A les tutories amb les famílies, sovint se'ns demana als tutors com poden ajudar les famílies a casa. Alguns infants arriben a casa amb molts de deures mentre d'altres no en tenen mai, cosa que desorienta molt als pares. Quant de temps cal "invertir" en els deures? Com ajudar als nostres fills a fer els deures? 

Primer de tot, convé assenyalar que els deures no són mai tasques que els alumnes es trobin de nou. Són sempre una continuació amb el que s'ha treballat a classe. És més, els deures són activitats iniciades a classe i que es completen a casa. Per tant, si el nostre fill té molts de deures cada dia és senyal que a classe no treballa com cal. Per terme mig, un alumne de 5è de primària hauria de treballar una hora diària. No és possible que hagi de treballar tot l'horabaixa a casa.

En segon lloc, cal que ajudem a crear en l'infant un hàbit de feina, afavorit per unes condicions idònies (de lloc i de temps), valorant sempre el seu esforç i tractant d'incorporar el que han après a l'escola en altres situacions que vivim a casa.

Finalment, no us oblideu que ajudar a fer els deures no és fer els deures dels nostres fills. Des de casa, també podem contribuir a fer alumnes responsables i autònoms.


Per reproduir correctament aquest contingut és necessari instal·lar el programari Adobe Flash Player. Si us plau, baixeu-vos l'última versió, només us requerirà uns instants.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada